torrenttan f,ilmleri nasıl indiriyosun anlatır mısın.

Bittorent programını indir ilk olarak bilgisayarına.Google da aratıp rahatça bulabilirsin.İndirdikten sonra http://torrentz.eu/ adresine istediğin filmi yazıyorsun.Sponsored links başlığı var.Bir de onun altında diğer bir başlık var.Onlardan birine tıkladığına sana başka başka sitelerden torrent adresi veriyor.Yine herhangi birini seçiyorsun ve download this torrent yazar ona tıklayacaksın.Sana bittorent ile açmayı önerecek ekran.Tamamı tıklayacaksın.Bittorent programı ile inecek o.Bittorentın masaüstüne kısayolunu oluşturursan işin kolay olur.Sağ alt köşede yeşil bir simgesi vardır.Ona tıklayarak yüzde kaçının indiğini takip edebilirsin.Türkçe alt yazısı için de http://www.turkcealtyazi.org/ sitesinden istediğin filmi aratıp bulduktan sonra bilgisayarına indiriyorsun.İnen film belgelerim kısmında downloads dosyalarında olur.İndirdiğin alt yazıyının ismini kopyala ve film dosyasının adına yapıştır.Ancak böyle anlatabildim.Biraz uğraş istiyor ama kavrayınca kolaylaşır.Alt yazıyı ekledikten sonra filmi açıp alt yazıda problem var mı diye bakmakta da fayda var.Bazen önden gidebilir yazı mesela.Anlaşılmayan yerler varsa tekrar anlatabilirim.

Her türlü soru itinayla cevaplanır.

Yorumlar

piktobet dedi ki…
divxplanet.com'u da öneririm altyazı için. bir de torrent dosyası indirirken "seeders" sayısına dikkat etmek gerek. seeder, o dosyayı bilgisayarında bulunduran ve paylaşıma açmış olan kişi demek. seeder sayısı ne kadar yüksekse dosyanın hızlı ve bir bütün olarak indirilmesi kolaylaşır. seeder sayısı "0" ise dosya inmeye başlar ama asla tamamlanmaz.
yaprak dedi ki…
Ben bunu bilmiyordum mesela.Bir elin nesi iki elin sesi :)
piktobet dedi ki…
bir de, torrent yükleyen popüler kişiler var ki, onların dosyalarını indirmek uygun senkronlu altyazı bulmayı kolaylaştırır. altyazı sitelerinde farklı torrent yükleyiciler için farklı altyazı seçenekleri bulunur. örneğin indirilen torrent dosyası "Unstoppable[2010]DvDrip[Eng]-FXG" biçimindeyse yükleyici "FXG"dir ve divxplanet.com'da filmin sayfası bulunduktan sonra "FXG uyumlu" altyazı bulunup indirilebilir. bire bir uygun senkronlu altyazı bulunamadığında, filmin herhangi bir altyazısı indirilir ve film "Gom Player"da açıldıktan sonra altyazı dosyası da gom player ekranına sürüklenir. altyazı konuşmalardan önce geliyorsa klavyeden virgül (,) tuşuyla, altyazı konuşmadan geç geliyorsa yine klavyeden nokta (.) tuşuyla senkron ayarlanır. tuşa her basışta yarım saniye ileri/geri yapılır.
piktobet dedi ki…
ve ve ve.. seeders sayısı torrent sitelerinde genellikle "yeşil" renkle gösterilir.

Popüler Yayınlar